Tentoonstellingen

Vandaag in de wandelgangen van Sig in Gijzegem

Sig stelt de wandelgangen ter beschikking van kunstenaars (met of zonder handicap) die hun werk willen exposeren. We werken hiervoor ook samen met andere organisaties. Op die manier bereiken de kunstenaars onze deelnemers, op jaarbasis twee- tot drieduizend mensen. Daarnaast maken we dit aanbod ook bekend in Sig-mailings. Het gebruik van de ruimte is gratis en de tentoonstellingen zijn telkens twee maanden te bezichtigen. De tentoonstellingen zijn iedere werkdag te bezichtigen tussen 8.30 en 17 uur.

Bent u de volgende kunstenaar bij ons op bezoek?

>> Aanvragen lopen via Vanessa De Grauwe.
 

Nog tot eind december 2018

>> Kunstgroep 'Art from love' - Bredene

Patrick Delmouzée: Ik ben geboren op 22 februari 1960 in Oostende. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door de beeldende kunst. Maar het is pas sinds 2000 dat ik zelf volop mijn creativiteit vertaal in tekenen en schilderen. Ik ben een autodidact die graag experimenteert met pastel, olieverf, acryl en inkt. Sinds 2012 neem ik deel aan groeps- en individuele exposities in de regio Oostende. Ik exposeer ook elke zomer in de Molen van Stene. Mijn werk wordt gekenmerkt door variatie. Mijn creaties worden ook gesmaakt in het buitenland. Sommige van mijn creaties bevinden zich in Frankrijk, Bulgarije, Roemenië en Oekraïne. Voor het ogenblik gaat mijn voorkeur naar het medium pastel. Ik vind het fijn dat je direct in aanraking komt met je creatie. Ik hou van de structuur en een zekere graad van sensualiteit dat pastel kenmerkt.

Magda De Schepper (Madésch): Als geboren Waaslander en uitgeweken naar Bredene aan zee, sta ik vandaag dichter bij de natuur, dichter bij de schoonheid van mens en dier. Elk schilderij is een oefening, een betrachting om het mooie op deze wereld aan te kunnen raken en weg te dromen van een volmaakte aardbol in al zijn pracht en menselijkheid. Vandaar dat ik al het mooie wil vastleggen op canvasdoeken en steigerhout met een penseel gedropt in acrylverf. 

Ingrid Gortack (kortak.i): Ik ben Ingrid Gortack, geboren te Oostende. Omdat ik mijn creatieve kennis wou verrijken ben ik in 2009 gestart in de Oostendse kunstacademie met beeldhouwen. Na zes jaar en twee specialisatiejaren ben ik daar dan overgegaan naar de keramiekatelier waar ik ook zes jaar verschillende technieken en opdrachten heb uitgewerkt. Omdat ik geïnteresseerd ben in alles wat creativiteit betreft ben ik tien jaar geleden ook beginnen te schilderen met acrylverf. Mijn schilderijen zijn meestal abstract. Sedert verleden jaar heb ik het abstracte ingeruild voor het kleurrijke kinderlijke figuratieve. Mijn beeldende kunst in keramiek heeft meestal figuratieve vormen. Ik ben ook begonnen te werken met porselein wat een heel andere techniek en werkmethode inhoud waarvan het resultaat een grote voldoening geeft. Het geeft de broosheid, zuiverheid en de schoonheid weer.

Bent u in de buurt van Sig in Gijzegem (Aalst)?
Beslist een bezoekje waard!

 

Stonden voordien in de kijker

>> Overzicht van voorbije tentoonstellingen

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -