In gesprek gaan met de ouders van een kind met autisme

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 029
Wanneer 18/02/2025
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 165,00 - € 137,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 18/01/2025
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Inhoud

Samenwerking en communicatie met ouders vormen een cruciale schakel om optimale resultaten te behalen met je kind/jongere. Dat loopt niet altijd van een leien dakje wanneer er sprake is van autisme.

Sommige ouders kunnen het autisme nog niet (h)erkennen, waardoor het voelt alsof je voor een muur staat. Andere ouders hebben al tal van negatieve ervaringen achter de rug, waardoor je voelt dat het vinden van een opening moeilijk is. Nog andere ouders ondervinden moeilijkheden in het communicatieluik, bv. omdat er bij (een van hen) ook (een vermoeden van) autisme aanwezig is, waardoor je overbevraagd wordt.

Herken je dit? En wil je hier als hulpverlener of leerkracht mee aan de slag? Wil je samen met de ouders rond het kind staan, zodat het kind de beste kansen krijgt? Wil je je verdiepen in een betere communicatie, zodat je grenzen kan stellen? En wil je zo de samenwerking in een positieve sfeer laten verlopen?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Door wie?

Adi Van den Brande
Postgraduaat autisme

Oprichtster van 'Het Lampje', Adviesbureau Autisme met specialisatie hoogbegaafdheid - Leerkracht IBSO Woudlucht - Autiwerking - Auteur van 'Toolbox: het autistische denken'
 

Voor wie?

Deze workshop kan zowel zinvol zijn voor professionele hulpverleners die net gestart zijn in het werkveld als voor ervaren therapeuten die hun communicatiestrategieën willen opfrissen en uitbreiden. Voorkennis is niet vereist. 
 

Over wie?

Kinderen en jongeren met autisme
 

Praktisch

Documentatie en hosting inbegrepen

Toepassing KMO-portefeuille wordt aangevraagd

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS