Rekenen met RekenTrapperS in 4, 5 en 6 / Getallenkennis, hoofdrekenen met cirkels, cijferen, breuken en decimalen

Thema
Leerstoornis
Type Studiedag
Code 048
Wanneer 25/04/2025
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 171,00 - € 144,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 28/03/2025
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Inhoud

RekenTrapperS (RTS) is een krachtige en innovatieve rekenmethode voor kinderen met en zonder rekenproblemen. RTS 4, 5 en 6 biedt modules die zowel klassikaal als in individuele rekentrajecten ingezet kunnen worden voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar en in basis-educatie. De technieken van RTS zijn krachtige rekentechnieken die het inzicht versterken. De werkvormen steunen op contextueel rekenen en coöperatief en zelfsturend leren.

Tijdens deze basisstudiedag over RTS komen de aspecten hoofdrekenen, efficiënt cijferen, herleidingen, getallenkennis in combinatie met decimalen, breuken en procenten, en contextuele vaardigheden aan bod. Herleiding in metend rekenen is een ideaal onderwerp om het contextueel exploreren en coöperatief leren motiverend in te zetten voor leerlingen. De voorbeelden kan je meteen toepassen in je eigen (klas)omgeving. Deze studiedag biedt een mooie mix van relevante theorieën en meteen toepasbare praktijkoefeningen (die we meteen zelf inoefenen).
 

Niet te missen, want...

  • "Vlotte, aangename spreker."
  • "Zeer bruikbaar, zin om meteen aan de slag te gaan."
  • "Vlot gebracht, met voldoende afwisseling."
     

Door wie?

Sabine Hechtermans
Eureka Expert

Sabine is leerondersteuner in een leersteuncentrum en medewerker bij Eureka Expert.
 

Voor wie?

Deze studiedag is bedoeld voor leerkrachten (gewoon en buitengewoon) basisonderwijs, logopedisten, CLB-medewerkers en remedial teachers. Voorkennis is niet nodig.
 

Over wie?

9 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

KMO-portefeuille wordt aangevraagd

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS