Rekenen met RekenTrapperS in 1, 2 en 3 / Getalinzicht en hoofdrekenen met en zonder brug

Thema
Leerstoornis
Type Studiedag
Code 033
Wanneer 14/03/2025
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 171,00 - € 144,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 14/02/2025
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Inhoud

Tijdens deze basisstudiedag maak je kennis met de innovatieve methode RekenTrapperS. RTS biedt een reeks rekenmodules die je zowel individueel als klassikaal kan gebruiken. Heel wat scholen in Vlaanderen gebruiken de hele methode of delen ervan om de rekenkwaliteit van hun aanbod succesvol te verbeteren. Voor kinderen met rekenproblemen of een rekenstoornis biedt RTS remediëringsmodules die zowel schoolintern als buitenschools (logopedisten en/of ouders) zorgen voor meer motivatie en effect van de interventie. De methode past in UDL (Universal Design for Learning) en geeft een antwoord op de vraag naar klasdifferentiatie en effectief rekenonderwijs.

RTS werkt multi-sensorieel. Het verbindt handelend rekenen en rekenend leren denken. De levensechte ondersteunende materialen zoals lintmeter, geld, handen, vingers en voeten en getalkaarten zijn geïntegreerd in rekenoefeningen die het getalinzicht sterk onderbouwen. In de verdere opbouw van rekenen maken we een sterk onderscheid tussen rekenen via geheugen en logisch-inzichtelijk rekenen. Het cirkelrekenen komt aan bod als techniek om geheugenbesparend snel en inzichtelijk te hoofdrekenen. De RTS-methode is wetenschappelijk onderbouwd via een doctoraatsstudie.

Deze studiedag biedt een mooie mix van relevante theorieën en meteen toepasbare praktijkoefeningen (die we ook zelf inoefenen).
 

Niet te missen, want...

  • "Zeer duidelijk en interactief uitgelegd. Ik heb veel bijgeleerd."
  • "Volledige uitleg van alle strategieën en materialen met voldoende voorbeelden."
  • "Sabine geeft duidelijk antwoorden op vragen, deze methode is heel vernieuwend."

Door wie?

Sabine Hechtermans
Eureka Expert

Sabine is leerondersteuner in een leersteuncentrum en medewerker bij Eureka Expert.
 

Voor wie?

Deze studiedag is bedoeld voor leerkrachten (gewoon en buitengewoon) basisonderwijs, logopedisten, CLB-medewerkers en remedial teachers. Voorkennis is niet nodig.
 

Over wie?

6 - 9 jaar
 

Praktisch 

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS