Spraakontwikkelingsdyspraxie, bekend of gekend?

Thema
Spraak en taal
Type Studiedag
Code 044
Wanneer 08/04/2025
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 163,00 - € 136,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 11/03/2025
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Inhoud

Na de publicatie van het boek ‘Spraakontwikkelingsdyspraxie. Het watervalmodel in de praktijk’ (2017 en 2022) neemt de vraag naar studiedagen en workshops rond de boeiende spraakontwikkelingsstoornis ‘spraakontwikkelingsdyspraxie’ nog toe. Niet alleen voor de cliënt en zijn ouders, maar zeker ook voor de logopedist is de zoektocht naar de juiste diagnose en de juiste therapie er een met veel uitdagingen.

Deze studiedag heeft als doel de recente inzichten uit evidence based research overzichtelijk voor te stellen. We zoomen in op het stoornisbeeld, de diagnostiek en de therapie. De deelnemers worden ook wegwijs gemaakt in de materialen die het boek biedt. Na het volgen van de studiedag heb je een theoretisch kader om klinisch te redeneren over diagnostiek en therapie.

De studiedag is overwegend theoretisch van aard.
 

Niet te missen, want ...

  • "Heel helder uitgelegd, en de filmpjes waren heel verduidelijkend."
  • "De inhoud was goed en erg uitgebreid. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Het beelmateriaal was een pluspunt."
  • "Vlotte, goed onderlegde spreker. Heel duidelijke verwoording en heel sterk evenwicht tussen nuttige theorie en praktijkvoorbeelden."
     

Door wie?

Veerle Waelkens

Arteveldehogeschool, ESS en privépraktijk
Logopedist en stottertherapeut

Veerle heeft sinds 2005 een praktijk voor stotteren/broddelen, spreekangst en complexe spraakstoornissen. Ze is lector aan de opleiding Logopedie van de Arteveldehogeschool (Gent) en ESS (ESS Course • European Stuttering Specialization). Haar roots liggen in de revalidatiesector, waar ze 17 jaar werkte.

Voor wie?

Logopedisten die werken met kinderen vanaf 3 jaar
 

Over wie?

Kinderen met spraakontwikkelingsproblemen, overlappende symptomen op vlak van spraakklankstoornissen, tussen 3 tot 12 jaar.
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS