Als ze zeggen: 'je ouder heeft een hersenletsel en leer er maar mee leven', wat betekent dit eigenlijk? 2 jongeren getuigen!

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Ontmoeting
Code 298
Wanneer 24/10/2024
Uur 19:00u tot 21:00u
Waar Online
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 24/10/2024
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Inhoud

We hebben 2 jongeren bereid gevonden om te getuigen over het samenleven met hun ouder met een hersenletsel.

Enerzijds worden een aantal thema’s belichten door neuropsycholoog Guy Lorent en de jongeren getuigen vanuit hun ervaring.

Belangrijk: de deelnemers aan de webinar hoeven niet te reageren, het beeld hoeft niet op te staan, er gewoon bij zijn en luisteren kan.

Wat is een niet-aangeboren hersenletsel?
Wanneer we spreken over een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bedoelen we dat er blijvende hersenbeschadiging is als gevolg van een (verkeers)ongeval, een beroerte, een hersenbloeding of een hersentumor. 

Een niet-aangeboren hersenletsel is bijna altijd blijvend en heeft zowel zichtbare (vb. verlamming) maar ook vaak onzichtbare (vb. vlug moe, vlug boos, concentratieproblemen) gevolgen.

Je ouder is veranderd en dit zal je merken wanneer de ouder terug komt in het gezin. Jij als jongere wordt hier ook mee geconfronteerd: vanwaar komt dit plotse boosheid, of die onverschilligheid, of die vergeetachtigheid of die depressie? We leggen het allemaal uit tijdens deze sessie.

En als je dit nu weet, hoe ga je er dan best mee om? Enerzijds mag je een duidelijke uitleg over NAH verwachten en anderzijds kun je hier ook je vragen/bedenkingen/problemen terecht.

 

 

Door wie?

Guy Lorent
Neurospycholoog

En twee jongeren die willen getuigen

Voor wie?

Jongeren tot 25 jaar.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS