Hoe omgaan met emotionele -en gedragsveranderingen na een hersenletsel?

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Ontmoeting
Code 268
Wanneer 21/11/2024
Uur 14:00u tot 16:30u
Waar Revalidatieziekenhuis Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 21/11/2024
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek
INSCHRIJVEN ALS RESERVE
Extra info

Inhoud

Na een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen mensen problemen ervaren ten gevolge van de veranderde informatieverwerking in de hersenen. Wat een persoon met NAH doet of zegt komt dan bijvoorbeeld niet overeen met de onderliggende bedoelingen of gevoelens. Dit kan tot misverstanden leiden in de omgang met naasten. Elkaar niet begrijpen zorgt voor frustraties en machteloosheid, of afhankelijkheid en hulpeloosheid, vaak geuit in negatieve emoties. Sneller geïrriteerd zijn, vatbaarder zijn voor depressieve gevoelens en woede-uitbarstingen bijvoorbeeld, kunnen een grote invloed uitoefenen op de persoonlijkheid.

Stuk voor stuk gevolgen die lichamelijk minder zichtbaar zijn, maar toch een grote impact hebben op de relaties met dierbare personen. Soms heb je als persoon met NAH niet eens zelf door dat de omgeving veranderingen opmerkt. Hoe kan je hiermee omgaan als partner, gezinslid, vriend of mantelzorger? En hoe ga je er als persoon met NAH zelf mee om?

Na een gemeenschappelijk deel met uitleg, maken we ruimte voor een groepsgesprek. Voor dit groepsgesprek zullen personen met NAH en familieleden/mantelzorgers zich opsplitsen in twee groepen.

Door wie?

Nathalie Vaes
Klinisch neuropsycholoog

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor personen met een NAH en hun omgeving.

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Revalidatieziekenhuis RevArte | Edegem

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS