Webinar - Grafomotorische vaardigheden: teken je mee?

Code 109

Praktisch
Type activiteit: Webinar
Wanneer 09/06/2020
Uur 19:30 tot 21:30
Waar Online
Prijs € 25,00 - € 25,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 08/06/2020
Aantal uren vorming 2u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche


Belangrijk: na betaling ontvangt u op de dag van de webinar vóór 12 uur een unieke link (kijk ook uw spambox na!). Mocht u deze na 12 uur nog niet gekregen hebben, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be.

Het is niet mogelijk via de KMO-portefeuille te betalen. Het bedrag is hiervoor te laag.
 

Trefwoorden

Grafomotoriek
 

Inhoud

Kriebelen, krabbelen, al spelend met de hand, de vingers, bewegingssporen achterlaten in schuim, verf, zand… Volop genieten van het doen, van het resultaat dat het onbewust oplevert.

Door succeservaringen steeds meer en fijner willen gaan krabbelen. Vanuit het krabbelen ontdekken dat je vormen kan gaan tekenen, sluiten, dat je doelbewust kan gaan tekenen. Later vanuit het tekenen ontdekken dat er bij een bepaalde vorm een klank hoort en zo tot het schrijven van letters en cijfers komen.

Kortom, bij een normaal ontwikkelingsverloop ontdekt het kind zelf hoe het vanuit het fijnmotorisch handelen tot tekenen, vormgeven en uiteindelijk schrijven kan komen.

Bij de kindjes in onze praktijk verloopt het helaas niet zo vanzelf, ze gaan vaak al minder exploreren, doen minder succeservaringen op waardoor ze minder gaan durven/willen verkennen.

Hoe kunnen wij ze aanzetten om (opnieuw) zin te krijgen om te gaan vormgeven aan hun bewegingen, om te tekenen? Ik reik jullie gedurende het webinar in verband met  “grafomotoriek” graag heel wat tips aan om daaraan tegemoet te komen.

En specifiek voor deze corona periode gaan we samen op zoek naar hoe we kinderen en/of hun ouders kunnen stimuleren om met allerlei kosteloos materiaal (dat de meeste mensen in huis hebben) aan de slag te gaan.

De sessie grafomotoriek had zeer goede evaluaties op de praktijkdag psychomotoriek (SIG) in november 2019.  Om die reden wordt de sessie herhaald in de vorm van een webinar.

Hou alvast 23 juni 2020 om 19.30u vrij voor het vragenuurtje. Nathalie zal op dat moment de vragen die u heeft n.a.v deze webinar beantwoorden. U ontvangt meer informatie hierover tijdens de webinar zelf. 

 

Door wie?

Nathalie Vanassche
CAR Ter Kouter Deinze en VIVES Brugge
Ergotherapeut en gastdocent in de opleiding ergotherapie.


Voor wie?

Kinesitherapeuten en ergotherapeuten.
 

Over wie?

3 - 12 jaar

Belangrijk: na betaling ontvangt u op de dag van de webinar vóór 12 uur een unieke link. Kijk zeker ook uw spambox na. Indien u deze na 12 uur nog niet kreeg, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140