Training Foto-interview

Code 012

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 14/02/2020
Uur 13:00 tot 16:00
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 150,00 - € 120,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 11/02/2020
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 3u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Leerdoelen / motivatie / kinderen / eigenaarschap / coaching
 

Inhoud

Het Foto-interview is een vraaggericht- en oplossingsgericht instrument om kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren (met DCD), zelf hun wensen tot verbetering te laten kiezen en hen te helpen dit om te zetten naar haalbare doelen.

Het instrument van het Foto-interview bestaat uit zo’n 100 foto’s met dagelijkse vaardigheden en een 9-tal specifieke vraagkaarten om verbeterwensen te vertalen naar doelen. De foto’s relateren aan vaardigheden op school, thuis en in de vrije tijd. Dit maakt dat het instrument geschikt is voor gebruik in zowel onderwijs als zorg, in een setting waar men vraaggericht wil werken met kinderen en jongeren. Er bestaat een PO-versie voor het primair- of basisonderwijs en een VO-versie voor het voortgezet onderwijs. Het gebruik van dit instrument draagt ertoe bij dat leerlingen een actieve rol gaan spelen in hun eigen leerproces. Er wordt niet alleen geluisterd naar wat het kind of de jongere zelf wil, maar hij/zij wordt uitgedaagd tot het zoeken naar eigen hulpbronnen en oplossings­strategieën.

Het instrument van het Foto-interview kan besteld worden voor 120 euro (excl. verz.) bij www.datkanX11.nl of tijdens de training zelf aangekocht worden (info op www.sig-net.be).
 

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie “gedrag”)

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en gedrag. Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners en leerkrachten.
 

Over wie?

6 -12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauze inbegrepen

Accreditatie werd aangevraagd bij:

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140