Online studiedag - ASS en DCD: een domein in beweging?

Code 113

Praktisch
Type activiteit: Studiedag zomer
Wanneer 02/07/2020
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online vorming
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 01/07/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Belangrijk
Bekijk de aangepaste uurregeling onderaan bij 'praktisch'

Accreditatie bij PQK
 

Trefwoorden

ASS / DCD / psychomotoriek / diagnostiek / behandeling
 

Inhoud

Hoewel Autismespectrumstoornissen (ASS) en Coördinatieontwikkelingsstoornissen (DCD) twee van elkaar te onderscheiden ontwikkelingsstoornissen zijn, vertonen ze ook een aantal gelijkenissen. Bovendien is het geen eenvoudige zaak om uit te maken of motorische problemen kaderen binnen de context van ASS of dat er sprake is van comorbide DCD.

Tijdens deze studiedag schetsen we het belang van psychomotorisch onderzoek bij kinderen/jongeren met ASS. Daarnaast leggen we de link met de klinische praktijk en gaan we dieper in op barrières en valkuilen van psychomotorische diagnostiek in deze populatie. Aandachtspunten en richtlijnen die de betrouwbaarheid van psychomotorisch onderzoek in deze populatie vergroten, worden toegelicht. Op basis van recente wetenschappelijke inzichten en klinische ervaring, trachten we een aantal concrete handvaten aan te reiken, die helpend zijn voor besluitvorming. Ten slotte gaan we dieper in op hoe we kinderen, maar ook ouders en scholen kunnen informeren en ondersteunen in de begeleiding van kinderen met ASS+DCD.
 

Door wie?

Dr. Tine Van Damme
KU Leuven, UPC Z.org KU Leuven

Als Post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie van de KU Leuven.

Als psychomotorisch therapeut werkzaam op het Expertisecentrum Autisme, UPC Z.org KU Leuven.


Voor wie?

Psychomotorisch therapeuten en kinesitherapeuten die werken met kinderen en jongeren met ASS en/of DCD. Ook andere geïnteresseerde professionele hulpverleners zijn welkom.
 

Over wie?

3 tot 18 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 1/07 en wat praktische informatie. Kreeg u op 1/07 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Accreditatie werd aangevraagd bij:
Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140