Focusing met kinderen en jongeren: emotiecoaching

Code 060

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 04/02/2020 - 17/02/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 287,00 - € 229,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 28/01/2020
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Emotieregulatie en -afstemming / begeleiding / coaching
 

Inhoud

Emoties zijn belangrijke richtingwijzers in wat van betekenis is voor ons welbevinden. Emoties liggen ook aan de basis van veel cognitieve processen. Onderzoek bevestigt het belang om cliënten te helpen focussen op hun emoties, deze niet langer te vermijden, maar juist in begeleidingen te exploreren. Jongeren begeleiden in hun emoties is voor velen een uitdaging. Tijdens het begeleidend werk met jongeren word je als hulpverlener zelf soms emotioneel geraakt door hun verhaal. Ook de wijze waarop de jongere de relatie aangaat, kan heel wat (heftige) gevoelens bij jezelf als hulpverlener oproepen. Het vraagt enerzijds een goede emotionele afstemming met de jongere, maar tegelijk is er een goede relatie met je eigen gevoelens nodig. Focusing biedt je handvatten om hier mee om te gaan.

In deze workshop leer je met  behulp van Focusing je interventies af te stemmen op de emoties die bij de jongere spelen. Je leert eigen emoties in te zetten  ifv het proces bij de jongere. Je ontdekt hoe je je interventies zowel emotieregulerend als explorerend kan inzetten. Aan de hand van praktische oefeningen die je meteen kunt toepassen in je contact met kinderen en jongeren, krijg je stap voor stap inzicht in de methodiek van Focusing.

Focusing is een universele en effectieve zelfhulpmethode. Het is een natuurlijke vaardigheid, die we (helaas) vaak kwijt geraakt zijn: we zitten te veel in ons hoofd. Bij focusing leer je stapsgewijs contact maken met wat er gevoelsmatig bij je speelt. Je lichaam is je belangrijkste coach in dit proces: altijd op maat en altijd bij de hand.

 

Door wie?

Erwin Vlerick
CGG Largo en privépraktijk, docent Focus on Emotion
Kinderpsycholoog-psychotherapeut

Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie kinderen en jongeren, EFT therapeut, KinderFocus trainer, supervisor VVCEPC.
Is 30 jaar actief in de gezondheidszorg met kinderen, jongeren en ouders/volwassenen waarbij het ervaringsgerichte en het focussen een centrale plek krijgt.
 

Voor wie?

Coaches, counselors, therapeuten, begeleiders, docenten die focussen met kinderen en/of jongeren willen integreren in hun aanpak. Focuservaring is niet noodzakelijk voor deze workshop.
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140