Conflictcoaching

Code 081

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 19/10/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 174,00 - € 139,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 15/10/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Conflictmanagement- en vaardigheden / coachingvaardigheden / leiderschap
 

Inhoud

Samenwerking is gebaat bij conflicten… indien ze benut worden. We zien in veel organisaties de tendens om conflicten uit de weg te gaan of toe te dekken. Dit leidt veelal tot missen van groeikansen voor organisatie en medewerkers, maar ook vaak tot escalaties. Deze escalaties vergroten de angst voor conflicten waardoor de tendens tot conflictvermijdend gedrag versterkt wordt. (uit: Kracht van een team, VOCA Training & Consult CCV vzw (2007), Leuven: LannooCampus) 

Conflicten horen bij menselijke interacties en zijn geen uitzonderlijke situaties die om een uitzonderlijke reactie vragen van teambegeleider of teamleden. Maar de praktijk van conflict-coaching blijkt niet altijd evident en conflicten geven vaak aanleiding tot onhandige en onaangename situaties voor de betrokken teamleden. Conflicten in een team zijn neutrale en soms zelfs wenselijke situaties, die positief bekeken moeten worden.

Tot deze gewenste situatie komen, vraagt van de organisatie, de teambegeleider en de teamleden een mate van conflictvaardigheid die ervoor zorgt dat conflicten op alle organisatieniveaus leermomenten zijn. De interventies door de teambegeleider zijn cruciaal om het eigenaarschap bij de betrokken teamleden te houden en om een conflict tot een leermoment van de teamleden en het team te maken. Conflictcoaching is dé manier om als teambegeleider effectief te interveniëren: het combineert conflictmanagement met coachingsmethodieken, waardoor er een leerproces ontstaat op maat van teamleden en team.
 

Door wie?

Michel Rosius
VOCA Training en Consult

Gegradueerde in de orthopedagogie, systeemtherapeut en gecertificeerd TMA-opleider

24 jaar actief in de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector als hulpverlener en beleidsverantwoordelijke - vanaf 2008 als consultant bij VOCA Training en Consult - vooral actief rond thema’s als coaching, leidinggeven, communicatie en samenwerking - sinds 2017 eigen bedrijf Vocabis.
 

Voor wie?

Aangezien deze vorming gebaseerd is op concepten uitgewerkt in de tweedaagse workshop rond coachend leiderschap, is deze workshop alleen bedoeld voor wie de tweedaagse volgde.
 

Over wie?

n.v.t.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140