Publicatie - Ik, ik wil het zelf kunnen

Meer informatie

Kinderen met een beperking hebben vaak al verschillende tegen-slagen gekend. Hierdoor staan hun zelfvertrouwen en motivatie om nieuwe vaardigheden aan te leren op een laag pitje. Auteurs Nathalie Vanassche en Selket Willems ontwikkelden een pakket om de zelfredzaamheid bij kinderen te stimuleren.

In het pakket Ik, ik wil het zelf kunnen (gebaseerd op Kids’ Skills) zijn motivatie, coaching en oplossingsgerichte therapie van cruciaal belang. Het kind krijgt inspraak in de behandeling en doelen, het beleeft op die manier autonomie. Door het coachend ondersteunen en het omzetten van het probleem in een te leren vaardigheid, ervaart het kind een verhoogde vorm van competentie. Hierdoor wordt de band tussen therapeut en kind hechter en is de betrokkenheid groter. 

De oefenboekjes van Ik, ik wil het zelf kunnen dienen voor het aanleren of verbeteren van ADL-activiteiten. Zelfzorgactiviteiten hebben een belangrijke plaats in het leven van kinderen, in eender welke levensfase. De boekjes zijn bruikbaar vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar.

Het pakket Ik, ik wil het zelf kunnen bestaat uit een handleiding en zes (personaliseerbare) oefenboekjes.

> Meer info en bestellen

 
 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140